Webinar: van weerstand tegen verandering naar een wendbaar team

In sterke teams zien teamleden het verschil tussen negatieve en positieve vormen van weerstand. Wanneer ze weerstand tegen verandering opmerken, gaan ze het teamgesprek niet uit de weg maar stappen ze op hun collega’s af. Om samen te onderzoeken welke functie de weerstand heeft en mogelijke bezwaren openlijk te bespreken. Bovendien weten ze weerstand niet alleen bij een ander, maar juist ook bij zichzelf te herkennen. Zo voorkomen ze in gesprekken het patroon van in de verdediging of de aanval schieten en blijft het team ook in een veranderende omgeving wendbaar en veerkrachtig.

Op 10 oktober 2024 presenteerden we een webinar over het omgaan met weerstand in teams. Een kort webinar van circa 45 minuten, gepresenteerd door Thijs Paffen en Tijs van Bergen. In dit webinar bespreken we wat weerstand is, welke impact het heeft op teamwerk en wat een functionele omgang met weerstand vraagt. Je leert om zelf beter weerstandsgesprekken te kunnen voeren en om in teamverband wendbaarheid te versterken.

we komen graag in contact

Benieuwd wat Loof voor jullie team of organisatie kan betekenen? Plan nu een vrijblijvende afspraak in met een van de Loof teamcoaches.

Wil je meer informatie? We staan je graag persoonlijk te woord, mailen kan natuurlijk ook: 072 589 1 589 | sterketeams@looftrainingen.nl